2 Kasım 2014 Pazar

FİNCAN KEK VE OKUDUĞUM KİTAP:HANDAN

Handan
İyi Pazarlar...Umarım keyifler yerindedir.Ben bu haftayı grip ile boğuşarak geçirdim.Şimdi daha iyiyim çok şükür .Sizlere gripsiz günler dilerim...
FİNCAN KEK
GEREKLİ MALZEMELER:
-4 Yumurta
-1 Su bardağı süt
-1Su bardağı sıvıyağ
-1 Su bardağı toz şeker
-1 Kabartma tozu
-2 Yemek kaşığı kakao
-1 Çay bardağı toz fındık
-2.5 Su bardağı un
YAPILIŞI:
- Yumurta ile şekeri en az 3-4 dakika mikser ile çırpıyoruz.
-Süt,sıvıyağ,un ,toz fındık,kabartma tozuınu kat karıştırmaya devam et.
-Orta boy fincanı yumuşak margarin ile yağlayıp kek karışımını fincanlara paylaştıralım.
-Fincanları derin ve geniş tencereye yerleştirerek ocağa alıyoruz.
-Fincanların yarısına gelecek kadar kaynar su ilave ediyoruz.
-Kapağı kapalı tutarak-kenarlarını havlu yada temiz bir bez ile kapatırsak iyi olur-15 -20 dakika orta ateşte pişiriyoruz.AFİYET OLSUN...........................

2 yorum:

  1. fincanların şeklinden top top harika olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil