28 Kasım 2014 Cuma

SUCUKLU KURUFASULYE

     Hayırlı cumalar...Soğuk bir akşamdan herkese merhaba...Bugün çok sevdiğim sucuklu kurufasulye tarifimizi paylaşmak istedim ama bakliyattan yana ara ara sıkıntı yaşamıyor değilim pişme konusunda genellikle aynı yerden almaya çalışırım huyunu suyunu öğrendim diye.Ama arada sıkıntı oluyor işte Herkesin güzel ,güneşli  bir hafta sonu yaşaması dileği ile...



  Gerekli Malzemeler:
       -500 gram kuru fasulye
       -Yarım kangal sucuk
       - 2 adet orta boy kuru soğan
       -Yarım çay bardağı sıvıyağ
       -2 yemek kaşığı biber ya da domates salçası
       -Tuz

Yapılışı:
  1. Bir gece önceden fasulyeyi ayıklayıp yıkayıp ve ılık su ile ıslatalım.
  2. Islatıp yumuşayan fasulyeyi yemeği yapmadan hemen önce süzelim.
  3. Soğanları yemeklik, sucukları ile halka halka doğrayın. Tencereye sıvıyağını, soğanları ve tuzunu koyup orta ateşte pembeleşinceye kadar kavuralım.
  4. Üzerine salçayı ilave edin ve 1 dakika daha kavuralım.
  5. Sucukları ekleyip 1 dakika daha kavuralım.
  6. Son olarak fasulyeleri ve fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyelim.  30 -40dakika  pişirelim-ben düdüklü tencere kullanıyorum-, sıcak servis yapalım.

1 yorum: