17 Aralık 2011 Cumartesi

DERE OTLU POĞÇA

  • 3 BARDAK UN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • 1 PAKET MARGARİN
  • 1 ADET YAŞ MAYA
  • 4YUMURTA
  • TUZ
  • DERE OTU 
  • KAŞAR PEYNİRİ
  • LOR PEYNİRİ
YAPILIŞI:
MARGARİN İLE YAŞMAYAYI BİRBİRİNE YEDİRİN YAĞI EKLEYİN.2YUMURTA EKLEYİN TUZ , VE UNU EKLEYİN.KULAK MEMESİ KIVAMINA GELENEKADARYOĞURUN.10-15 DK NEMLİ BE ÖRTEREK HAMURU DİNLENDİRİN.HAMUR DİNLENDİKTEN SONRA RENDELENMİŞ KAŞAR İLE LOR PEYNİRİNİ KARIŞTIRIN.HAMURUELİNİZLE AÇIP HARCI ORTASINA KOYUP KAPATIN.YAĞLANMIŞ TEPSİYEDİZİN .DAHASONRAÖNCEDEN ISINMIŞFIRIN PİŞİRİN. KALAN HAMURU DEĞERLEDİRMEK İÇİN EKMEK ŞEKLİ VEREREKTE PİŞİREBİLİRSİNİZ. AFİYET OLSUN :)

 
 POĞÇA
EKMEK ŞEKLİ

7 yorum:

  1. nefis görünüyor resim biraz karanlık çıkmış ama olsun anlaşılıyor yine de lezzeti eline sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım, dereotu mis gibi kokar içinde :) afiyetle..
    yemekbirask

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık.
    kesilince ne güzel olmuşlar.

    ağzısulanmış anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor hemen denemek istiyorum ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor hemen denemek istiyorum ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık dereotlu poğaçanın yeri bende başkadır. afiyet olsun

    YanıtlaSil
  7. ekmek şekli çok hoş ... ellerine sağlık : )

    YanıtlaSil