Evde yapıp kışlık sakladığımız ve zamanı gelince yararlandığımız yufkalarımız ile yapabileceğimiz çok pratik bir tarif.Tarif ve fotoğraf Burak kardeşimize ait.Fotoğraf o kadar hoşuma gitti ki,başka çekip yayınlamayı düşünmedim .Kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunarım.
malzemeler:
YUFKA-istenilen miktarda-suyun altında ıslatalım.suyunu süzülmesini bekleyelim.İSTENİLEN MİKTARDA KAŞAR PEYNİRİ VE YAĞLI PEYNİRİ RENDELİYORUZ.yufkanın içine koyarak üçgen şeklini veriyoruz.ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜYORUZ.BİBER,MANTAR VE BİRAZ RENDE KAŞAR serpip fırına atıyoruz.180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
afiyet şeker olsun. tarifimi Sevgili özlem arkadaşımın çay kahve bahane etkinliğine gönderiyurum.
nesis gözüküyor.ellerine sağlık burak
YanıtlaSilswotpisces: off offf süper olmuştur eminim.
YanıtlaSiletkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifin yayında sevgiler.
YanıtlaSilHarika! ellerine sağlık :) birtasimkaynasin.blogspot.com
YanıtlaSilHımmm ilginççç ve bir o kadar da basit.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Şaşırmış anne Çiğdem
ellerıne sağlık canım nasıl da acıktım harıka olmus gozleme buraga afıyet bal olsun
YanıtlaSilEllerine sağlıık.
YanıtlaSilGötürmüştür seninki.
:-)
Aç olmayan anne Çiğdem
Burak'ın tarifi ve fotoğrafı harika olmuş ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun canım.
YanıtlaSilgüzel ve basit bir tarifmiş. çok hoş.
YanıtlaSilBu lezzeti okuyunca çocukluğuma gittim desem yeridir. annemin sevdiği bir hanım arkadaşı çok yapardı bunu özellikle biz onu ziyarete gittiğimizde.. aha sonra o hanımın üç oğlu olupta bizimde evde de üç yetişkin kız olunca babam biraz gidip gelmelerimize dikkat etmemizi belki yanlışi anlaşılmalar olur düşüncesiyle uyarmıştı.. yıllargeçtikçe sonra ilişkilerde kopup bitti onlar ayrı yollarda biz ayrı yollarda ev bark sahibi olduk.. Eğer hala yaşıyorsa allah uzun ömürler versin yok ömüşse allah trahmet etsin diyelim. Blogların bu yönünü de ayrı seviyorum nerden nereye .. neler hatırlattı..
YanıtlaSilbayılıyorum evde yapılan yufkalara ellerinize sağlık ...
YanıtlaSil