3 Şubat 2011 Perşembe

PORTAKAL ŞEKERLEMESİ

Tüm arkadaşlarıma sevgilerimi göndererek yazmaya başlamak istedim.Geçen gün tarifini verdiğim portakal şekerlemeli şekerparenin içinde geçen portakal şekerlemelerini yapmam  bayağı maceralı oldu.Dalgınlığıma geldi iki kere yapmak zorunda kaldım.ilkinde yaktım.İkincisinde dikkat etmeye çalıştım.Kıl payı kurtardım.Sonunda uğraştığıma deydi ama ...Tadını çok sevdik .Atıştırmalık olarak çocuklarda bayıldı.Sık yaparım artık diyecem ama diyemiyorum.Bol enerjik bir günüme gelirse evet...Portakal şekerlemesi tadında güzel günler sizlerin olsun.Hayırlı cumalar.
GEREKLİ MALZEMELER:
1 Portakalı güzelce yıkayıp kabuğunu soydum.İçindeki beyaz kısımları alarak küçük küçük doğradım.1 Su bardağı su ile haşladım.Suyunu çekince tekrar bir bardak su ekledim. Tekrar suyunu çekene kadar haşladım. . Üçüncü kez su ilave etmeden önce portakal kabuklarımı sudan geçirdim. Tekrar haşladım.Suyunu çekince  4 yemek kaşığı  şeker ilave ettim.Kısık ateşte  yaklaşık on dakika pişirdim. birbirlerine yapışmayı önlemek için yağlı kağıt üzerine yaydım.Aynı gün içerisinde şekerparede kullandım.Deneme amaçlı az miktarda yaptım.

8 yorum:

  1. benim ps de tarif bugun geldi canım.dun akşam actım actım yoktu.sanırım benim ps de sorun var.harika olmuş canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. tatlım ellerine sağlık umarım tekrar yaparsın :)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık Arzucuğum..
    pek leziz görünüyorlar:) şekerparede de nfis olduğuna hiçç şüphe yok:)
    mutlu akşamlar dilerimm:)

    YanıtlaSil
  5. portakal şekerlemesini evde yapmak ne kadar sağlıklı ellerine sağlık canım benim süper bir fikir

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık nefis olmuş bende keklerin içinde severim... Şekerparede hımmm nefis görünüyor sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık. Çok değişik gözüküyor.
    Neşeli anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  8. Evet bunlar bence cok zahmetli oluyor,nedense bende üseniyorum tekrar yapmaya...Eline saglik,sevgiler sana Arzucum...

    YanıtlaSil