18 Şubat 2015 Çarşamba

TRİLEÇE


MALZEME LİSTESİ:

-5 yumurta
-1 su b. toz şeker
-1 pk. vanilya
-1 pk. kabartma tozu
-3 çorba k. toz badem
-5 çorba k. tepeleme un

ŞERBETİ İÇİN:

-4 su b. süt
-1 su b. toz şeker
-1 su b. krema

ÜZERİ İÇİN:

-köpürtülmüş şanti
-çilek sosu

HAZIRLANIŞI:

Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz ve mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Toz bademi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekliyoruz. 5 çorba kaşığı tepeleme un koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Dikdörtgen cam fırın kabını sıvıyağla yağlıyoruz. Kek karışımını kalıba döküyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45 dakika kadar pişiriyoruz.

Şerbeti için, sütü, toz şekeri ve kremayı tencereye döküyoruz, kaynayınca altını kapatıyoruz. Şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Kek pişince kare kare dilimliyoruz. Üzerine soğumuş şerbeti döküyoruz. Tamamen soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğuyunca krem şanti sürüyoruz. Çilek sosu en üstüne dökerek servis ediyoruz.

1 yorum: