16 Ağustos 2014 Cumartesi

KAÇAMAK

Malzemeler
-8 su bardağı su
-Aldığı kadar mısır unu
-2 dolu yemek kaşığı tereyağ
-Tuz
Üzeri için
-Ekşimik (Lor peyniri ) 
-Pekmez
-Kavurma 
Hazırlanışı 
Suyu içine tuzu katarak bir tencerede kaynatılır..
Mısır ununu azar azar ekleyerek sürekli karıştırılır..
Mısır unu yoğun olduğu ve dibi çabuk tuttuğu için sürekli karıştırmaya devam edilir.
Kek kıvamına gelince karışımı bir kaç yerinden tahta kaşıkla delerek göz göz olmasını beklenir.
1-2 dakika daha ateşte tutup suyu çektirilir.
Katılaşınca bir tepsiye alıp, üzerine tereyağ yakıp gezdirilir.. Tereyağı içine tahta kaşıkla güzelce karıştırıp yedirilir.. Kaşığın sırtıyla üzerini düzeltip, isteğe göre lor peyniri,pekmez,kavurma konularak yenilir.Bu yemeği kayınvalidemden öğrendim.Biz pekmez kullandık.
.Pekmezli orta kısma yakın bölümden yenmeğe başlanır. Kaşığa bir parça pekmez bir parça da kaçamak gelecek şekilde alınarak, tabağın kenarına doğru gelinerek yenir. Böylece pekmezin döküldüğü orta havuz genişledikçe, kenarlara doğru da pekmez yayılmaya başlar. 



4 yorum:

  1. değişik ve güzel bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Harkulade.
    Açııımmm.
    Eline sağlık.

    Karatay cı anne

    YanıtlaSil
  3. İlk defa gördüm duydum.ellerine sağlık.denemek lazım...

    YanıtlaSil
  4. Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
    www.cay-makineleri.com

    YanıtlaSil