Malzemeler
-8 su bardağı su
-Aldığı kadar mısır unu
-2 dolu yemek kaşığı tereyağ
-Tuz
Üzeri için
-Ekşimik (Lor peyniri )
-Pekmez
-Kavurma
Hazırlanışı
Suyu içine tuzu katarak bir tencerede kaynatılır..
Mısır ununu azar azar ekleyerek sürekli karıştırılır..
Mısır unu yoğun olduğu ve dibi çabuk tuttuğu için sürekli karıştırmaya devam edilir.
Kek kıvamına gelince karışımı bir kaç yerinden tahta kaşıkla delerek göz göz olmasını beklenir.
1-2 dakika daha ateşte tutup suyu çektirilir.
Katılaşınca
bir tepsiye alıp, üzerine tereyağ yakıp gezdirilir.. Tereyağı içine tahta
kaşıkla güzelce karıştırıp yedirilir.. Kaşığın sırtıyla üzerini düzeltip, isteğe göre lor peyniri,pekmez,kavurma konularak yenilir.Bu yemeği kayınvalidemden öğrendim.Biz pekmez kullandık.
.Pekmezli orta kısma yakın bölümden yenmeğe
başlanır. Kaşığa bir parça pekmez bir parça da kaçamak gelecek şekilde
alınarak, tabağın kenarına doğru gelinerek yenir. Böylece pekmezin
döküldüğü orta havuz genişledikçe, kenarlara doğru da pekmez yayılmaya
başlar.
değişik ve güzel bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHarkulade.
YanıtlaSilAçııımmm.
Eline sağlık.
Karatay cı anne
İlk defa gördüm duydum.ellerine sağlık.denemek lazım...
YanıtlaSilPaylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
YanıtlaSilwww.cay-makineleri.com