CEVİZLİ TATLIMDA DENEDİĞİM AMA YAZAMADIĞIM TATLILARDAN.İLK DEFA DENEDİM LEZZETİ HOŞUMUZA GİTTİ PAYLAŞMAK İSTEDİM.
ŞERBETLİ OLMASINA RAĞMEN YOĞUN ŞERBET TADI YOK.İÇERİSİNDE ŞEKER YOK.ASLINDA YARIM YADA BİR BARDAK İLAVE ETMELİ MİYİM DİYE DÜŞÜNDÜM ,SONRA ŞEKERİN YETERLİ OLDUĞUNA KARAR VERDİM.....
CEVİZLİ TATLI :
-4 SU BARDAĞI UN
-1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
-1 SU BARDAĞI SÜT
-125 GR MARGARİN
-1 KABARTMA TOZU
-1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
ŞERBETİ:-3 SU BARDAĞI ŞEKER
-3 SU BARDAĞI SU
-2 TATLI KAŞIĞI LİMON SUYU
YAPILIŞI:
ÖNCE MARGARİNİ ERİTTİM.BİRAZ SICAKLIĞI GEÇİNCE SIVIYAĞ VE SÜT İLE KARIŞTIRDIM.DİĞER YANDAN UN VE KABATMA TOZUNU ELEYEREK SIVI KARIŞIMA İLAVE ETTİM.EN SON CEVİZLİ İÇİ İLAVE ETTİM YAĞLADIĞIM TEPSİYE DÖKTÜM.
ÖNCEDEN ISITTIĞIM 180 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK 20-25 DK PİŞİRDİM.TATLIYI FIRINA VERİNCE BİR YANDAN ŞERBETİMİ HAZIRLADIM Kİ TATLI PİŞERKEN SOĞUMAYA BAŞLASIN.ŞERBETİNİ ILIK HALDEYKEN FIRINDAN ÇIKAN TATLININ ÜZERİNE DÖKTÜM VE YAKLAŞIK İKİ SAAT DİNLENDİRİP SERVİS ETTİM.AFİYET OLSUN.
hem çalışıp hem de böyle güzel lezzetler yapıyorsun ellerine sağlık canım benim kırk bin kere maşallah : )
YanıtlaSilOffff ki offff ne güzel gözüküyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Ağzı fena halde sulanmış, rejimde anne Çiğdem
ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilhmm .. şerbetli tatlıların da yeri başka cnm ..:) ellerine sağlık
YanıtlaSilceviz:)
YanıtlaSilellerine sağlık
ellerine sağlık .
YanıtlaSilçok güzel görünüyor
ellerine sağlık canım
YanıtlaSilayyy nasıl da canım çekti şimdi ...
YanıtlaSil