Bu tarifi bir kaç yıl önce çok sevdiğim arkadaşım Şenay ın annesi Sevdiye teyzemin
bizi ziyarete geldiğinde getirdiği zaman yemiştim.çok hoşuma gitti.Tuzlu kek tadında.
Yöresel bir lezzet........
Hacıdanişment Köyü/EDİRNE............Ben eski tariflere çok meraklıyım, böyle
lezzetlere bayılıyorum.Bloğumda özellikle olsun istiyorum..........................................
1 demet taze soğan
yarım demet nane
1 yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
4 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı un
sıvıyağ
Soğan ve nane küçük doğranır.Diğer malzemelerle karıştırılır.Un yeterli olmazsa ilave
edilir.Yağlanmış tavaya yayılır.kısık ateşte pişirilir.Alt pişince kapak yardımı ile alt üst edilir.
Diğer taraf pişirilir.
AFİYETLE YENİR..........
.........................................................................................................................................................................
......................Sana affedilemeyecek kadar büyük hata yapan birine, akıl sınırlarının
bittiği. yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan ; bütün samimiyetinle
affet.Hissedilen her şeyi arşivleyen kader, kendisiyle en iyi biçimde
ilgilenecektir...........................
.........................................................................................................................................................................
mis gibi kokulu kokulu harika olmutur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilbu tarifi taze asma yaprağının arasında yapardı rahmetli ananem yağladığı tavaya yaprakları yayar araya ince harç tekrar yaprakla kapatırdı ,tarifiniz benide eskilere götürdü..sevgiler ...GÜRŞEN
YanıtlaSil