18 Mayıs 2010 Salı

BAL PARMAK TATLISI





















BU TARİFİMİ ELTİM SEVAL ' DEN ALMIŞTIM.SEVAL'İN OĞLU BATUHAN BU TATLIYI ÇOK SEVİYOR VE PARMAK TATLISI DİYORDU.BİZDE ADINI 'BAL PARMAK TATLISII KOYDUK.:)

MALZEMELER:

-2 YUMURTA

-2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER

-1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

-1 PAKET VANİLYA

-1 PAKET KABARTMA TOZU

ŞERBETİ İÇİN :
-3.5 SU BARDAĞI ŞEKER

-5 SU BARDAĞI SU

YAPILIŞI :

    2 yumurta , 2 çay bardağı şeker , 1 çay bardağı sıvı yağ , vanilya , kabartma tozunu derin bir kapta yoğuruyoruz.Sonra küçük parmak kalınlığında parçalara ayırıp şekil veriyoruz.Yağlanmış tepsiye diziyoruz ve pişiriyoruz.Bu sırada başka bir kapta şerbetimizi yapıyoruz .Tatlımız fırından çıktıktan sonra , şerbetimiz ılık oluyor ve tatlımızın üzerine döküyoruz. Servis yaparken üzerini hisdistancevizi ile süslüyoruz.
^ AFİYET OLSUN ^


2 yorum:

  1. canım ellerine sağlık.. Batuhan ağzının tadını biliyormuş:)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bayılırım bu tatlıya

    YanıtlaSil