BU TARİFİMİ ELTİM SEVAL ' DEN ALMIŞTIM.SEVAL'İN OĞLU BATUHAN BU TATLIYI ÇOK SEVİYOR VE PARMAK TATLISI DİYORDU.BİZDE ADINI 'BAL PARMAK TATLISII KOYDUK.:)
MALZEMELER:
-2 YUMURTA
-2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
-1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
-1 PAKET VANİLYA
-1 PAKET KABARTMA TOZU
ŞERBETİ İÇİN :
-3.5 SU BARDAĞI ŞEKER
-5 SU BARDAĞI SU
YAPILIŞI :
2 yumurta , 2 çay bardağı şeker , 1 çay bardağı sıvı yağ , vanilya , kabartma tozunu derin bir kapta yoğuruyoruz.Sonra küçük parmak kalınlığında parçalara ayırıp şekil veriyoruz.Yağlanmış tepsiye diziyoruz ve pişiriyoruz.Bu sırada başka bir kapta şerbetimizi yapıyoruz .Tatlımız fırından çıktıktan sonra , şerbetimiz ılık oluyor ve tatlımızın üzerine döküyoruz. Servis yaparken üzerini hisdistancevizi ile süslüyoruz.
^ AFİYET OLSUN ^
canım ellerine sağlık.. Batuhan ağzının tadını biliyormuş:)
YanıtlaSilsevgiler...
bayılırım bu tatlıya
YanıtlaSil