18 Mart 2013 Pazartesi

EV USULÜ WAFFLE

18 Mart Çanakkale Zaferi'ni kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.
...................................................................................................
EVİMİZİN BÜYÜK KIZI-ELİF-NE ZAMANDIR ARKADAŞINDAN WAFFLE YAPMASINI BEKLİYORDU,ÜMİTLERİ TÜKENİNCE EVDE ÇAKMASINI YAPALIM BARİ DEYİNCE KIRAMADIM.-ÇAKMASI GENÇLERİN TABİRİ-MALUM GENÇ KIZIMIZ PEK HASSAS BUGÜNLERDE ,SINAV HAFTASINA GİRDİK YA,ÜZMEYE GELMEZ....YAN BAKSAN AĞLAYACAK HAVASINDA...HEMEN HEMEN HER SABAH SINAVA GEÇ KALDIĞINI RÜYASINDA GÖRÜP KALKTIĞINDA AĞLIYOR...BEN DE HASSAS GÜNLERDEN GEÇSEM DE GENÇLİK DAHA ZOR DÖNEM DİYEREK OLAYA HASSAS YAKLAŞIYORUM.SES TONUMU BİLE ONA GÖRE AYARLIYORUM,AMA BENİM UFAKLIK --RÜYA ADA--KENDİSİNDEN BEKLENMEYEN KABA BİR SES TONUYLA ---GÖRÜNTÜ SON DERECE ŞİRİN AMA---:ELİF ABLA NEYİN VAR ,NE OLDU DEYİNCE ELİF İN GÖZ YAŞLARI DÖKÜLÜYOR.DÜŞÜNCELERİNİ ANLATAMIYOR BİLE...BU HAFTAYI ELİF İN SEVDİĞİ LEZZETLERE AYIRMAYA KARAR VERDİM.SEVGİLİ ELİF ÇİĞİM SENİ ÇOK SEVDİĞİMİZİ UNUTMA,SINAV DA BAŞARILI OLACAĞINA EMİNİM.YETER Kİ SAKİN OLUVER...ASLINDA HAYATIN KENDİSİNİN ZOR BİR SINAV OLDUĞUNU BU YAŞIMA GELİNCE ANLIYORUM AMA BUNU SANA ŞU ANDA ANLATAMAYACAĞIMIN FARKINDAYIM ...YAŞAMAK,TECRÜBE ETMEK GEREK...EMİNİM ŞU ANDA EN SON İSTEDİĞİN ŞEYLERDEN BİRİ ABLA NASİHATİ DİR UZATMAYAYIM.İSTEDİĞİN LEZZET ADINA NE VARSA İLET BU HAFTA EMRİNDEYİM.--BU FIRSATI KAÇIRMA SONRAKİ HAFTALARDA KAFAMA GÖRE TAKILMAYA DEVAM EDECEĞİM........---


Krep Hamuru:

 4yumurta 


1,5 bardak un,


2bardak su


1 brd şeker


1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı eritilmiş margarin


Muhallebisi: 

1 kg süt

1 bardak un


1 bardak şeker


az margarin 


**muhallebi kıvamında pişir.soğuduktan sonra 1pkt krem şantiyle çırp


İÇİ: 

MUZ 

ÇİLEK 

KİVİ VB.

CEVİZ 

ÇİKOLATA SOSU

(2 ADET FISTIK :D )



ASLINDA ASIK SURATLI İKİ FOTOĞRAF OLSUN İSTEDİM.AMA FOTOLARI YÜKLEYEN elif OLUNCA BU FOTOĞRAFLAR KONULMUŞ.MALUM BU GÜNLERDE BU İKİ BAYANINDA YÜZÜ HİÇ GÜLMÜYORDA...YİNE DEDİKODUYA BAŞLADIM.TAM İÇİMİ DÖKECEKKEN ,TUTMAM GEREKTİĞİNİ FARKETMEK NE KADAR ZOR............ARADA SIRF İÇİMİ DÖKMEK İÇİN YAZMALIYIM.SUS SUS NEREYE KADAR..............................

YAPILIŞI :
KREBİ PİŞİRİP YARISINA MUHALLEBİMİZDEN KOYUYORUZ.İÇİNE MEYVELERİMİZİ YERLEŞTİRİP CEVİZ VE ÇİKOLATA SOSUMUZLA ZENGİNLEŞTİRDİKTEN SONRA  AFİYETLE YİYORUZZ::)

14 Mart 2013 Perşembe

SODALI BÖREK

...............................ÇAYIMIZIN YANINA LEZZETLİ BİR ALTERNATİF.................................................................................................................
-6 YUFKA

-3 YUMURTA

-1 ŞİŞE SODA

-1 SU BARDAĞI SÜT

-1 SU BARDAĞINA YAKIN BEYAZ  PEYNİR

-1SU BARDAĞINA YAKIN TEREYAĞ

-TUZ




  1. Öncelikle tepsinizi yağlayın. 1.yufkayı ortadan ikiye bölerek tepsiye yayın. 2.yufkayı da aynı şekilde koyun. 3.yukanın yarısını yayıp üzerine peyniri koyun. Diğerlerini de önceki yufkalar gibi yayın. En üstteki yufka düz olacak. (Bu arada bunların arasına hiçbir karışım koymuyoruz.)
  2. Tepsiye dizme işiniz bittikten sonra bıçakla böreğinizi dilimleyin ve 1 sodayı yufkanın üzerine gezdirin. Sonra başka bir kabın içinde hazırlanan süt+yumurta+tereyağ karışımını iyice çırpın ve hepsini yufkaların üzerine dökün. 20 dakika daha bekleyin.
  3. 200 derecede üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

    9 Mart 2013 Cumartesi

    YOĞURTLU MANTAR ÇORBASI

     Yine tembellik yapmak isteyip,iki satır yazının bile zor geldiği günlerden biri benim için ...çok şükür sağlık açısından çok kötü değilim sadece tembellik için kendime  izin verdiğim günlerden birisi olsun bugün.Sofralarımızın baş tacı çorbalar dan hem yapımı hem yazımı beni zorlamayacak bir tarif... Tarifte nane var ama ben kullanmamışım şimdi farkediyorum.Okadarcık kusur olur ya...Bir nanenin kusuruna bakılmaz,tercihe bırakılabilir diye düşünüyorum...

    MALZEMELERİZ:


    • 250 GR MANTAR
    • 2 YEMEK KAŞIĞI KREMA ,SÜT, ET SUYUDA OLABİLİR
    • 2 YEMEK KAŞIĞI UN
    • 1 SOĞAN
    • 1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ
    • 5 SU BARDAĞI SU
    • TUZ
    • NANE
    • KARABİBER
    YAPILIŞI:
    UNU KAVURUYORUZ. SUYU İLAVE EDİYORUZ.VE KAYNATIYORUZ. SOĞAN VE MANTARI KAVURUYORUZ KAYNAYAN SUYA İLAVE EDİYORUZ.KREMA YADA SÜT İLAVE EDİP 5 DK DAHA KAYNATIP ATEŞTEN ALIYORUZ.
    AFİYET OLSUN:)

    8 Mart 2013 Cuma

    8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN :)

    8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ NEDİR?

    8 Mart 1857'de Amerika New York'ta 40 bin dokuma işçisi, daha iyi çalışma koşulları istedi. Bunun sonucuhda bir tekstil fabrikasında grev başlattılar.

    Fakat polis işçilere saldırdı. İşçiler kaçmak için geri çekildi. Fabrikaya kilitlendiler. Derken fabrikada yangın çıktı. İşçilerin dışarı çıktıklarında polis tarafından kurulan barikat vardı. Aşamadılar. Arkada yangın önde barikat… Çoğu kadın olmak üzere tam 129 işçi hayatını kaybetti. Cenaze törenine 10 binden fazla insan katıldı.

    26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta 2. Enternasyonale bağlı bir kadınlar toplantısı yapıldı. Almanya Sosyal Demokrat Partisi lideri Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihinde çıkan yangını ve ölen kadın işçileri hatırlattı ve onların anısına 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasını teklif etti. Teklif oy birliğiyle kabul edilince her yıl anmalar başlamış oldu.

    --Sabah Gazetesi--


    8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN CANLARIMM :) 



    Her biri;
    Eşitti,
    Anneydi,
    K a d ı n d ı...
    Ancak hepsinin kaderi aynıydı; Hepsi şiddet kurbanıydı.!



     BAZI ÜNLÜLERİMİZİN YAPTIĞI ETKİNLİĞİ DE TAKDİR ETTİĞİM İÇİN PAYLAŞMAK İSTEDİM ARKADAŞLAR .


    7 Mart 2013 Perşembe

    PATATES SALATASI

    PRATİK VE LEZZETLİ BİR TARİF :)
    MALZEMELER:

    • 4 ADET PATATES
    • YARIM DEMET MAYDANOZ
    • 4 DAL YEŞİL SOĞAN 
    • 1 ADET KURU SOĞAN
    • KIRMIZI BİBER 
    • TUZ 
    • ZEYTİN YAĞI
    • LİMON
    HAZIRLANIŞI:

      Patatesleri bir tencereye alıp, üzerine 2 parmak kadar çıkacak su ekleyip bir çimdik de tuz atıp, kaynamaya bırakıyoruz. Patatesler haşlanırken, salata için diğer malzemeleri hazırlıyoruz. Maydanozu çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz. Yeşil soğanı ince ince kıyıyoruz. Kuru soğanı küp küp doğruyoruz.kırmızı biber tuz zeytin yağı VElimonu da ilave ettikten sonra salatamız yemeğe hazırr:) AFİYET OLSUNN :)

    5 Mart 2013 Salı

    KURU DOMATESLİ YUMURTA

    Güne güzel bir başlangıç yapmak için güzel bir alternatif...Bir kaç kurutulmuş domates güzelce yıkanır küçük küçük doğranır,tereyağın da kavrulur...İstenilen miktarda yumurta tuz ile çırpılır,eritilmiş tereyağının içine dökülür pişmeye bırakılır.Ekmeği banarak afiyetle yenilir...

    3 Mart 2013 Pazar

    KÜÇÜK BİR KAÇAMAK : TON BALIKLI SALATA


                 "En güzel ahlak arkadaşına ikramda bulunmak ve isteyene yardım etmektir."
                                                                                                                              HZ. ALİ
     GÜZEL BİR PAZAR GECESİN DEN HERKESE SICACIK BİR MERHABA.BU GÜNLERDE ISRARLA TEMBELLİĞİME DEVAM ETMEKTE BİR TARİF BİLE YAZMAYA ÜŞENMEKTEYİM.HANGİ  TARİFİ YAZSAM DİYE DÜŞÜNÜR VE FOTOGRAFLAR ARASINDA BOĞUŞURKEN  BÜYÜK KIZIM ELİFİN BENDEN HABERLİ YAPTIĞI !KAÇAMAK FOTOĞRAFLARI AYY NE GÜZEL DE CIKMIŞ DİYE SEYREDERKEN ! BİRDEN BU SOFRAYI , BU ARKADAŞLIĞI SİZLERLE PAYLAŞMA FİRKİ GELDİ AKLIMA :) 
    ÇÜNKÜÜ  İZİN ALMAK İÇİN BENİ ARADIĞINDA ( BU ARADA  OKULDAN KAÇILMIŞ SALATA YAPIMINA COKTAN BAŞLANMISTI BİLE ) ' AMA ARZU ABLACIĞIM  SALATA  YAPICAZ VE FOTOGRAF CEKİCEZ  DİYE EN SEVİMLİ SES TONUYLA ( BU TONU HERZAMAN KULLANMAZ.)  BENİ ÖYLE BİR ETKİLEMİŞ Kİ BU KADAR ZAHMETTE GİRMİŞLERKEN HEMDE BLOĞUM İÇİN YAYINLAMAMAK ÇOK AYIP OLURDU :):) BEN BU AYIBI KALDIRAMAM  YAYINLAMAK BENDEN BEĞENMEK SİZDEEN :)
    DOSTLUĞUNUZ DAİM OLSUN KIZLAAR :) 


    MALZEMELER:
    - 3 ADET TON BALIĞI 
    - 1 SU BARDAĞI MISIR
    -YARIM MOR LAHANA 
    -1 ADET SALATALIK
    - 1 ADET ATOM
    - 1 ADET HAVUÇ
    -1 LİMON
    -YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
    - TUZ
     YAPILIŞI : HEPSİNİ KARIŞTIRIYORUZ:)



     KÜÇÜK BİR NOT : BU SALATA ARKADASLARLA YENDİĞİNDE DAHA LEZZETLİ OLUYORR :) ŞİDDETTE TAVSİYE OLUNUR :) BU ARADA FOTOGRAFLAR İÇİN İZİN ALMADIM  BANA KIZMAYACAĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM :) :) 

    1 Mart 2013 Cuma

    GERİ DÖNÜŞ :) KÜÇÜK KIZIM BÜYÜDÜ:)

    UZUN BİR SÜREDİR BLOĞUMDAN AYRI KALMAK ZORUNDA KALDIM.ÇOK ÖZLEDİM SİZLERİ .. SAĞLIK PROBLEMLERİNDEN DOLAYI ANKARA DAYDIM 1 SÜREDİR. VEE SONUNDA EVİME DÖNDÜM VE BLOGUMA KAVUSTUM .. ARTIK KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM ETME ZAMANII :) KÜÇÜCÜK KIZIM NE ZAMAN BU KADAR BÜYÜDÜ ANLAMADIM  :)











    • BÜSKİVİ
    • KREM SANTİ 
    • SÜT 
    • CEVİZ