10 Şubat 2012 Cuma

TAVUKLU KAPAMA

Hayırlı cumalar...Bir yandan kar yağmasını bekliyorum,bir yandan çayımı içiyorum.Hava çok soğuk üşüyorum.Yine de evimde olduğum için şükrediyorum.Allah ım sen dışarıda olan kullarının yardımcısı ol diye dua ediyorum.Kapama annemin meşhur yemeklerindendir,daha çok koyun etiyle yapılır aslında ...tavuklu sunuda severiz.Geçenlerde canım kapama yapmak istedi ,baktım evde de haşlanmış tavuğum ve tavuk suyu var hemen yapmalı dedim:
GEREKLİ MALZEMELER:
-3 su bardağı pirinç
-1 adetsoğan
-1 yemek kaşığı salça
-sıvıyağ,tuz karabiber
-3 parça tavuk budu
YAPILIŞI:
Tavuk eti haşlanmış olduğu için hemen pilavımı hazırlamaya geçiyorum.Yemeklik doğradığım soğanı sıvıyağ ile yaklaşık beş dakika kavurdum.salçayı ilave ettim.kavurdum.pirinci ilave ettim .bir iki dakika kavurduktan sonra orta boy bir tepsiye tavuk eti ile yerlertirip üzerine çıkana kadar tavuk suyunu ilave edip fırına veriyoruz.200 derecede suyunu çekene kadar pişiriyoruz.AFİYET ŞEKER OLSUN...



5 yorum:

  1. kırmızı etlisi çok hoşur ama tavuklusunu hiç yemedim eminim böyle de çok lezzetlidir elerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Sunumu ne kadar güzel olmuş öyle.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Ben de daha önce deneyip, beğenmiştim. Afiyetler olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Şeklide çok güzel.

    Ellerine sağlık.

    Tok anne Çiğdem

    YanıtlaSil